Wie zijn wij?


De Vennootschap Onder Firma Bureau SAMEN bestaat uit Jeannot Kant en Astrid Zoutenbier. Waar projecten om deskundigheid vragen die wij niet zelf in huis hebben, werken we samen met andere professionals uit ons netwerk.

Bureau SAMEN is in 2005 opgericht door Dirk van der Zwan en Jeannot Kant. Dirk heeft de vennootschap in juli 2018 verlaten omdat hij terug is gegaan naar zijn oude metier als organisatieadviseur.


Drs. Jeannot Kant

Jeannot Kant (Den Haag, 1956) werkt al sinds 1982 als professional in de regio Haaglanden. Achtereenvolgens als bijstandsmaatschappelijk werker, woonmaatschappelijk werker, deskundige volkshuisvesting en stadsvernieuwing bij het ouderenwerk. Vervolgens heeft hij bij het toenmalige Stedelijk Bureau Opbouwwerk (later geprivatiseerd tot Stichting BOOG) gewerkt als opbouwwerker en daarna als senior adviseur. Hij heeft vooral projecten rond stedelijke vernieuwing en buurtbeheer onder zijn hoede gehad. Zijn leven in loondienst heeft hij afgesloten als lijnmanager, een tijdlang tevens als waarnemend directeur, van het Haagse opbouwwerk.
Bij Bureau SAMEN heeft hij zich vooral gericht op participatie van burgers op straat- en buurtniveau, community art, wijk- en burgerjournalistiek, groen en duurzaamheid. Dit alles in een intercultureel kader.
Jeannot heeft in de jaren 70 sociologie gestudeerd. In 2007 is hij afgestudeerd als hypnotherapeut; naast Bureau SAMEN heeft hij een hypnotherapiepraktijk.
Jeannot Kant heeft twee volwassen uitwonende dochters, drie eigen en meerdere bonus kleinkinderen, rijdt motor, maakt graag foto's en muziek (gitaar en bas).


jeannotkant@bureausamen.nl

Astrid Zoutenbier

Astrid is een ervaren coach en projectassistent. Zij heeft jarenlange ervaring, zowel in de profit als in de nonprofit sector, bij de ondersteuning van organisaties en de begeleiding van individuen. Haar pragmatische en handelende instelling draagt bij aan het tot stand komen van concrete resultaten. Door haar ervaring heeft ze oog voor details en weet ze wat er wanneer nodig is.
Ook is zij een van de weinige I Tjing-deskundigen in Nederland. Dit instrument kan zij inzetten bij coaching of om te kijken of bepaalde projecten kans van slagen hebben. Daarnaast kan zij bij organisatieproblemen systemisch coachen (via de methodiek van opstellingen).
Ze heeft twee uitwonende kinderen en een aantal bonus-kleinkinderen.


astridzoutenbier@bureausamen.nl