Wie zijn wij?


Bureau SAMEN bestaat uit Dirk van der Zwan, Jeannot Kant, Marianne Rog en Astrid Zoutenbier


Drs. Dirk van der Zwan


Dirk van der Zwan (Scheveningen, 1957) richtte in 2005, samen met Jeannot Kant, Bureau SAMEN op. Hij ontwikkelde en leidde een groot aantal projecten gericht op verbeteren van het leefklimaat in wijken en buurten. Dit in opdracht van gemeente, woningcorporaties en bewonersorganisaties. Daarvoor was hij regiomanager samenlevingsopbouw bij Stichting BOOG in Den Haag en werkte hij als organisatieadviseur en consultant bij o.a. ING en Ordina. Dirk studeerde sociale wetenschappen met als specialisaties bedrijfssociologie en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
In samenwerking met anderen werken aan het bereiken van werkelijk relevante resultaten, aan het realiseren van win-win situaties, ziet hij als een belangrijk doel van zijn werk.
Dirk van der Zwan is getrouwd en heeft twee zoons. Zijn hobby's zijn zeilen en fotografie.dirkvanderzwan@bureausamen.nl

Drs. Jeannot Kant

Jeannot Kant (Den Haag, 1956) werkt al sinds 1982 als professional in de regio Haaglanden: bijstandsmaatschappelijk werker, woonmaatschappelijk werker, deskundige volkshuisvesting en stadsvernieuwing bij het ouderenwerk en diverse functies in het opbouwwerk.
Bij het toenmalige Stedelijk Bureau Opbouwwerk (later geprivatiseerd tot Stichting BOOG) heeft hij gewerkt als opbouwwerker en later als senior adviseur. Hij heeft vooral projecten rond stedelijke vernieuwing en buurtbeheer onder zijn hoede gehad. Vervolgens heeft hij het opbouwwerk gediend als lijnmanager, een tijdlang tevens als waarnemend directeur.
Bij Bureau SAMEN heeft hij zich vooral gericht op participatie van burgers op straat- en buurtniveau, community art, burgerjournalistiek, groen en duurzaamheid. Dit alles in een intercultureel kader.
Jeannot heeft in de jaren 70 sociologie gestudeerd. In 2007 is hij afgestudeerd als hypnotherapeut; naast Bureau SAMEN heeft hij een hypnotherapiepraktijk.
Jeannot Kant heeft twee volwassen uitwonende dochters, maakt graag foto's en muziek (gitaar en bas).


jeannotkant@bureausamen.nl

Marianne Rog

Marianne is een ervaren secretarieel ondersteuner. Zij heeft jarenlange ervaring bij verschillende organisaties, zowel in de profit als in de nonprofit sector.
Zij verzorgt voor klanten van Bureau SAMEN secretariële ondersteuning en projectassistentie.


mariannerog@bureausamen.nl